23. marec 2010

Slavna opera in njeno mesto

Hisa glasbe stoji na obali in lahko je ponosna na svoje mesto, tako kot je mesto ponosno nanjo. Videla sva jo sicer sele drugi dan, ker sva v Sydney prisla direktno na praznovanje Mishinega 1.rojstnega dne. Misha je simpaticna in pogumna punca, ki se naju kljub velikim omaram na hrbtu ni prav nic ustrasila. Prijetna druzba, impresivna lokacija, idealno vreme, polna miza dobrot ...
...manjkali niso niti pravljicni kruhki.
Nad mestom sva se takoj navdusila. Polno malih zalivov, modro morje, zeleni parki, razkosne hise, v nebo segajoce stolpnice, mostovi in operna hisa za piko na i. Prostorno mesto, kjer imas obcutek, da lahko zadihas, gosti prebivalce iz vsega sveta, tako da se ne pocutis kot tujec ampak en izmed njih. Najino navdusenje bazira tudi na dejstvu, da se v treh dneh raziskovanja po dolgem in pocez nisva niti enkrat izgubila.
Harbour bridge
na operni ploscadi
v akvariju
Hyde park Botanicni vrtovi: na drevesu niso sadezi ampak netopirji letece lisicke (flying fox)
Slavna cokoladnica, iz katere nisva odsla praznih rok, ampak polnih ust : )
Zakaj bi objavila tako brezvezno stolpnico? Tu notri dela Adam, ampak za tiste, ki ga ne poznate, je boljsi razlog, da so tu snemali film Matrica (Matrix).
Da bi se doma lahko vsi pogrizli od fousije ; ), sta naju Rebeka in Adam povabila se na voznjo po morju. Pogledali smo Sydney se z druge strani, kot pravi paparaci obdelali hiso, kjer zivi Russel Crowe, preverili, kako se nova jahta obnese na odprtem morju, bezali pred meduzami, tekmovali v plavanju na 10 m (kjer je Adam pokazal, da se je nalezel malo balkanske krvi ;)) in vsi poglejte, kaksno ribo je ulovil Ales.
Mi se slikamo...kdo potem vozi?
Ales je resen, ampak v srcu se pa smeji.
Hisa Russel Crowa
Iiiiii kaka riba! Na sreco je bila se premala, zato je po strogih avstralskih pravilih koncala v morju namesto na krozniku.
Se zadnje slastno skupno kosilo in razvajanje je bilo konec.
Se enkrat hvala Marinki, Ivanu, Rebeki, Adamu in Mishi za dobrodoslico in gostoljubje. Super sva se pocutila pri vas!

Ni komentarjev:

Objavite komentar