18. februar 2010

Dream job- sanjska sluzba

Dragi prijatelji. To ni fotomontaza. Objemava zivega 17 mesecev starega tigra iz parka Tiger Kingdom v kraju Mae Rim na Tajskem. V 15 minutah objemanja in crklanja sva se zaljubila v te velike macke, ki so na zalost na robu izumrtja zaradi svojega prelepega kozuha, velikih zob in vseh ostalih delov, ki jih se vedno na veliko uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini. Temu mackonu je ime 'Pikantna klobasica'.
smrtonosno orozje in dragocena trofeja...
Prednje sape razkazuje 'Mesna krogljica'.
Zdi se neverjetno, da se lahko ljudje tako brez skrbi obesamo na te ogromne nevarne zivali. Po nedolznem vprasanju, ce rabijo kaksno pomoc, sva ze naslednji dan dobila moznost, da zadevi prideva do dna. Sprejeli so naju za prostovoljca. In moje dolgoletne sanje, da bi delala z velikimi mackami, kar naenkrat niso bile vec samo sanje.
Vsako jutro sva kot vsi ostali trenerji prijela za metlo. To sicer ne pase cisto pod 'sanjsko' sluzbo...je pa res, da poznava ljudi, ki so v osnovni soli sanjali, da bi postali snazilka.
izdelava igrace za male razgrajace...
taxi sluzba
Tole sta pa najini prijateljici Torngjot in Torngjip (dva tajska piskotka), 4,5 mesecev stari sestrici za kateri sva zadolzena cez dan. Skupaj s trenerji sprejemamo obiskovalce, jih spoznavamo s tigri, jim pomagamo, da lahko brez skrbi pocrkljajo tigrici in naredijo kaksno dobro sliko, da se lahko potem vazijo pred prijatelji : ). Sestrici se lahko igrata med sabo in z igracami, ne smeta pa se igrati z ljudmi. Ker sta se rodili v ujetnistvu in sta ze od vsega zacetka z ljudmi, sta navajeni bozanja, trepljanja, lezanja. Spita po 18 ur na dan, se posebej cez dan, ko je najbolj vroce.
Vsak dan jesta piscancje meso, kot ta veliki tigri, za malico pa se malo mleka. Na sliki je Ea, njun glavni skrbnik, mama, oce in strogi trener hkrati.
8 ur na dan pozirata, vcasih ju obisce tudi vec kot 150 ljudi. Ob takem napornem delovniku se prileze malo pocitka. V centrih kot je Tiger Kingdom, sicer ni cisto tako kot v prosti naravi. Zivijo v kletkah, prostor je omejen, ubogati morajo trenerje, prenasati obiskovalce...Je pa to izredna priloznost za spoznavanje navad, reakcij, zivljenja teh cudovitih zivali, za ohranjanje genetskega materiala in za izobrazevanje ljudi. Ne samo tigri, se ogromno drugih zivali je zaradi nasih posegov v naravo, cloveskega pohlepa ali pa le neznanja na robu prezivetja. Lahko se zgodi, da bomo cez nekaj let tigre gledali samo se po zivalskih vrtovih in parkih. Kaksna skoda, a ne ?
"Kaj ?"
"Uf je danes vroce."
"O groza. Tega ne morem vec gledat."
"Smrdi, smrdi, fuj kako smrdi!"
"Au!Pazi se! Cez dve sekundi ti vrnem!"
...po pretepu...
pozerka
Vecerni pretep 10 mesecnikov.
20 mesecna dama v lepotni kopeli
In se najmlajsi prebivalec, 15 dni star tigrcek, za katerega mamica na zalost ni imela dovolj mleka, je ze v skrbnih rokah Ea.

2 komentarja:

  1. Jojjjjj, uživača!!!!!!! A vidva sploh prideta nazaj? Jaz bi na vajinem mestu močno razmisnla. Sploh glede na to, da tuki nimata službe, kaj šele take fajn službe... Jst se grem pa zdej potolažit z božanjem našega črnega "panterja".
    Lupčke vama in mačkonom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prav lepo vaju je bilo spoznati na Lanti in poslušati o vajinih doživetjih. Če vama kaj zavidam, je to vajin teden s tigri. Uživajta še naprej in pazita nase!

    OdgovoriIzbriši