16. januar 2010

Templji ANGKOR

Templji Angkor z Angkor Watom na celu so najvecji nacionalni simbol in ponos vseh Kmerov. Gradili so jih v 600 letnem obdobju Angkorianskega imperija, v casu kraljev, ki so se imeli za bogove (god kings). V casu, ko je v Londonu zivelo 50.000 ljudi, se je imperij ponasal z vec kot 1 milijonom prebivalcev. Templji so ogromni. Angkor Wat velja za najvecjo religiozno strukturo na svetu. Arheoloski park je cisto nepredstavljivo velik. Da sva lahko na hitro pokukala v par najblizjih templjev, sva cel dan kolesarila kot na maratonu. Angkor Wat obkroza tako ogromen vodni kanal, da se vsi evropski gradovi s svojimi luzami lahko skrijejo od sramu.
Bayon je lociran tocno na sredini mesta Angkor Thom. Zanj znacilni so obrazi, ki strmijo na vse strani.
Ta Keo-od visine se zvrti
Ta Prohm sva razglasila za vizualno najlepsi tempelj. Cel je prepleten s koreninami mogocnih dreves, ki prodirajo in podirajo vse okrog sebe. Moc narave jemlje sapo za vsakim vogalom.prostovoljec-podporni steber
Tomb Raider Tree- drevo zaradi katerega sva prisla v Cambodio. Tokrat brez Angeline Jolie.
lepotice za okras
Od bliznjega srecanja s kmerskimi policaji naprej se pridno uciva novih prometnih znakov. Pred Victory gate- otroci si morajo svoje solanje zasluziti sami.
Banteay Kdei
Na zgornjih slikah izgleda, kot da sva si templje ogledovala sama. V resnici se po kupih kamenja valijo horde turistov. Polni avtobusi Kitajcev in Japoncev, stotine tuktukov in motorjev, pa se par kolesarjev za povrh. Za lepo sliko moras cakati v vrsti, vcasih tudi vec kot 15 minut.
Phnom Bakheng tik pred soncnim zahodom Ja, to je pa soncni zahod s Phnom Bakhenga.

Ni komentarjev:

Objavite komentar